4 racions – 1:30 minuts
El que necessitareu:
- 2 pebrots
- 2 albergínies
- 8 tomàquets
- 1 ceba
- oli d’oliva verge extra
- sal
- all i julivert (opcional)
Elaboració:
Renteu les verdures i poseu-les en una plàtera que pugui anar al forn. Feu uns talls a les albergínies, així se us couran millor (una altra forma és enclavant un escuradents a la part posterior, al defora es feia amb un trosset de sarment). Mentrestant haureu engegat el forn en posició grill. Introduïu la plàtera al forn durant 1 hora llarga. Aneu donant tombs. Quan les verdures estiguin tovetes poseu-les en un recipient i tapeu-lo perquè no respirin i després se us pelaran millor. Si no en teniu cap a mà també va molt bé embolicar les verdures en una bossa de plàstic o un paper de diari. Peleu els pebrots i feu-los a tires fines. Teniu cura de no llençar el suc. Després feu el mateix amb les albergínies. Peleu els tomàquets i les cebes i feu plats. Afegiu un bon raig d’oli d’oliva i sal i ja us ho podeu menjar. Calenta, l’escalivada és molt bona, però si us en queda us la podeu menjar freda.
L’escalivada es adequada per menjar com a primer plat o com a acompanyant. És també un plat que es pot fer si es fa un dinar a l’aire lliure i s’encén un foc.
També queda molt bona amb una bona picada d’alls i julivert.