El que necessitareu:
- ¾ l de fumet de peix
- 250 g de fideus nº 2
- 1 kg de sípia
- 250 g de cloïsses
- 2 pebrots verds
- 2 tomàquets madurs
- 1 cabeça d’alls
- Julivert
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Prepareu un fumet de peix ( amb ½ Kg de peix de roca, un parell de tomàquets i una ceba podeu fer un bon fumet). Coleu i reserveu. Netegeu i talleu a trossets la sípia. Poseu una paella al foc amb un bon raig d’oli i tireu la sípia quan l’oli estigui fred. En un cassó amb aigua poseu les cloïsses i quan s’obrin coleu el suc –millor si utilitzeu un colador de roba- i guardeu-lo. Incorporeu les cloïsses. Quan el peix estigui cuit guardeu-lo en un bol. Poseu oli a la paella i tireu els alls pelats. Quan estiguin rossos tireu el pebrot tallat a trossos i el tomàquet ratllat. Saleu. Remeneu de tant en tant i quan la cocció estigui força avançada afegiu el peix. Tireu all i julivert picat i pebre negre. Tireu els fideus i remeneu. Poseu el forn en marxa en posició grill. Quan els fideus estiguin rossos incorporeu el fumet de peix i quan agafi el bull compteu 6 minuts i tanqueu el foc. Poseu la paella al forn 5 minuts més. Veureu que els fideus es posen drets. Ja podeu fer plats!
Si voleu podeu fer el sofregit al dia abans, el resultat sempre millora. I podeu posar la tinta; aleshores tindreu fideus negres! Proveu de fer-ho i expliqueu-nos el resultat!
Quina pinta tan bona que fa! Nyam!