Pastís de peix

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 / 5 persones – 1,15 h.

Aquest és un plat que vam conèixer a Lleó, al barrio húmedo. En un restaurant on ens van asseure al segon pis. Molt endreçat i on vam menjar la mar de bé (fèiem el camí de Sant Jaume i es porta bona gana). Aquest plat, popularitzat per Arzak, és molt fàcil de fer. Ell utilitza un altre peix, el cabratxo, que és molt saborós. A Catalunya també es pot trobar, però nosaltres hem posat lluç fresc i queda molt suau. Per altra banda el pastís de peix és un plat força tradicional.

El que necessitareu:

  • 400 g de peix (lluç fresc)
  • 3 tomàquets naturals
  • 200 cc de crema de llet
  • 4 ous
  • Per al brou:
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • 1 fulla de llorer

Elaboració:

Sofregiu els tomàquets naturals (els podeu ratllar o bé escaldar i treure’n la pell i triturar-los amb la batedora o amb les tisores). A banda feu un brou amb un porro, dues pastanagues, una fulla de llorer i el lluç. Saleu al vostre gust i tireu un raig d’oli. Amb uns 20 minuts tindreu un brou de peix que haureu d’escórrer per a separar el lluç. Guardeu el brou de peix per un altre plat.

Trieu el peix de les espines i la pell i feu-lo a trossets perquè quan us mengeu  el pastís trobeu els trossets. En un bol bateu els ous i afegiu la crema de llet i la salsa de tomàquet. Remeneu o, si ho preferiu, passeu la batedora. Quan ho tingueu ben barrejat afegiu el peix. Poseu el contingut en un motlle que haureu folrat amb paper d’alumini o cobert amb una mica de mantega. Ho posareu al forn uns 40 minuts a 200°C. Quan s’hagi refredat ho desemmotlleu i ho poseu en una plata. Ho servireu amb unes torrades i maonesa.

Pot ser un entrant o un plat principal, a nosaltres ens agrada per a compartir ja que molta quantitat cansa. Per aquest plat poseu un vi blanc de Bàrbara Forés ben fresquet, us farà gaudir millor del plat.

pastís de peix(I)

4 thoughts on “Pastís de peix

    • Nosaltres ens ho vam menjar aviat, però suposo que es pot fer, si tens gent, uns 2 o 3 dies abans. No és un plat d’aquells cuinats i sofregits que com més temps passa millor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s