La pasta fresca ajuda a trencar la monotonia. Avui us presentem uns tortellini amb beixamel. Quan mengem pasta fresca gairebé sempre la preparem amb una beixamel i amb formatge (emmental suís o similar). Hem acompanyat el dinar amb carn a la brasa i vi Llacuna, un vi de Rasquera que passa molt bé.
El que necessitareu:
- 500 g de tortellini (de formatge i espinacs)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- 1/5 l de llet
- 1 ceba petita ratllada
- 25 g de mantega
- 50 g de farina
- Nou moscada
- 100 g de formatge ratllat (emmental o similar)
Elaboració:
Començareu per la beixamel; en una paella o cassó posareu a fondre un tros de mantega (Cadí). Mentre, ratllareu la ceba i l’afegireu a la paella. Quan la ceba estigui a punt afegireu 2 cullerades de farina i remenareu. Tot seguit afegiu la llet i continueu remenant. Saleu i ratlleu una miqueta de nou moscada. No heu de deixar de remenar. Veureu que la beixamel agafa color.
En una cassola amb aigua bulliu els tortellini. Saleu, tireu un raig d’oli i una fulla de llorer. Seguiu les instruccions del paquet (al paquet hi diu 5 minuts, però nosaltres hem posat 7 perquè teníem dos paquets).
Feu plats, primer repartiu els tortellini, després tireu unes cullerades de beixamel a cada plat i, finalment, distribuïu el formatge ratllat.
Loreto, la meva mare acostumava a fer pasta amb bexamel i ens agradava molt. I el formatge per sobre, és un plat que no cansa.
Feliç estiu i una bona revetlla de Sant Joan!
Nani
Jo no sé d’on ha sortit, però ho trobo molt bo.