Tortellini amb beixamel

DSC_0666

La pasta fresca ajuda a trencar la monotonia. Avui us presentem uns tortellini amb beixamel. Quan mengem pasta fresca gairebé sempre la preparem amb una beixamel i amb formatge (emmental suís o similar). Hem acompanyat el dinar amb carn a la brasa i vi Llacuna, un vi de Rasquera que passa molt bé.

4/5 racions – 40 minuts

El que necessitareu:

  • 500 g de tortellini (de formatge i espinacs)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • 1/5 l de llet
  • 1 ceba petita ratllada
  • 25 g de mantega
  • 50 g de farina
  • Nou moscada
  • 100 g de formatge ratllat (emmental o similar)

Elaboració:

Començareu per la beixamel; en una paella o cassó posareu a fondre un tros de mantega (Cadí). Mentre, ratllareu la ceba i l’afegireu a la paella. Quan la ceba estigui a punt afegireu 2 cullerades de farina i remenareu. Tot seguit afegiu la llet i continueu remenant. Saleu  i ratlleu una miqueta de nou moscada. No heu de deixar de remenar. Veureu que la beixamel agafa color.

En una cassola amb aigua bulliu els tortellini. Saleu, tireu un raig d’oli i una fulla de llorer. Seguiu les instruccions del paquet (al paquet hi diu 5 minuts, però nosaltres hem posat 7 perquè teníem dos paquets).

Feu plats, primer repartiu els tortellini, després tireu unes cullerades de beixamel a cada plat i, finalment, distribuïu el formatge ratllat.

Tortellini2

2 thoughts on “Tortellini amb beixamel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s