Pollastre flamenc

polastre flamenc

L’altre dia fullejant un dels meus llibres de cuina vaig topar amb aquesta recepta, pollastre flamenc, i cansada de guisar el pollastre quasi sempre igual vaig decidir posar-la en pràctica. Ja  l’hem preparat així, dues vegades.

El llibre es titula La cocina de la abuela (pàgina 145). No sé perquè se’n diu pollo flamenco. La veritat és que el primer que vaig pensar va ser en què la recepta era del nord d’Europa. Però mentre el menjava… em va venir al cap el ball o la cultura flamenca. La mantega de porc és molt pròpia d’aquí. Tant se val. Sigui d’on sigui la recepta, el resultat és  molt bo. I a sobre és una recepta que no hi has d’estar gaire a sobre.

1 hora – 4/5 persones

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El que necessitareu:

  • 1 pollastre d’1, 5 Kg
  • 4 cebetes tendres
  • 3 grans d’all
  • 50 g de mantega de porc
  • Un manat de julivert
  • 1 cullerada sopera plena de farina (o farina de blat de moro tipus maizena)
  • Sal
  • Pebre blanca
  • 1 vas d’aigua ple de vi blanc
  • 1 got de brou 

Elaboració:

Posareu el pollastre tallat a octaus a daurar a una cassola amb la mantega, les cebetes i l’all i julivert picats. Quan estigui daurat per les dues bandes, afegireu la farina, el vi blanc i el brou, la sal i el pebre negre. Ho deixareu coure lentament. Serviu calent. De primer plat prepareu alguna cosa lleugera, com unes verdures. Així no quedareu tan plens. Bon profit!

La gràcia d’aquest plat, per nosaltres va ser posar les cebetes tendres senceres i la farina, que lliga la salsa. En comptes de mantega de porc vam utilitzar oli d’oliva verge extra. Com que no tenia vi blanc, vam tirar un bon raig de vi ranci, i com que tampoc teniem brou de carn ni vegetal, aigua.

3 thoughts on “Pollastre flamenc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s