Sardines marinades

Sardines marinades

Avui hem preparat un entrant per a dinar ben senzill. Ha consistit en unes sardines marinades que hem posat al damunt d’unes torrades.  Les hem fregat amb un all i les hem sucat amb pa amb tomàquet. A sobre de les sardines hem tirat julivert picat i sal maldon. No ha quedat gens malament. És una alternativa a les sardines en llauna. Aquesta recepta només l’heu de fer quan les sardines són molt fresques.

Hem aprofitat per acompanyar aquest entrant i el dinar que ha seguit després per encetar una ampolla de vi rasquerà, un vi jove i amb una personalitat pròpia. Ens referim a Garnatxa negra del Celler La farinera vins. Felicitem la feina ben feta d’un jove vinater.

15 minuts

El que necessitareu: 

  • 250 g de sardines molt fresques
  • suc de llimona i vinagre de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Fulles de julivert
  • Limona, timó i all (opcional)
  • Pa de pagès per a servir.

Elaboració: 

Traieu les escates, la ventresca, l’espina i el cap de les sardines i fileteja-les. Netegeu-les. Podeu deixar-les senceres o filetejades (a la foto les hem posat filetejades), depenent de la grandària o pel que vulgueu fer-les servir. Si són petites potser és millor que no les dividiu, si són per a posar a sobre d’unes torrades partiu-les.

En un pot barregeu 1 part de suc de llimona, 1 part de vinagre i 4 parts d’oli d’oliva. Amaniu amb sal, pebre, julivert picat, unes fulles de timó i /o all tallat a làmines. Tireu una part d’aquesta preparació en un plat i després aneu posant les sardines capicuades. Afegiu més líquid fins que cobriu el peix. Tapeu-ho i deixeu-ho en un lloc fresc o a la nevera fins que s’hagin marinat -us han de quedar blanques. El temps de maceració dependrà de la grandària del peix i de la quantitat de capes que poseu. Si sols hi ha una capa i les sardines són petites amb poc més d’huna hora en tindreu prou. ( 8 hores serà el màxim, però ho podeu tenir unes 24 hores).

Per a servir les sardines teniu-les a temperatura ambient, traieu-les del plat i serviu-les soles, amb una amanida o en unes torrades. Si acompanyeu les sardines amb pa torrat, heu de torrar el pa, fregar-lo lleugerament amb un gra d’all i sucar-lo amb tomàquets de penjar.  Poseu dos filets de sardina a cada torrada i afegiu julivert picat i sal maldon.

Per dinar podeu preparar una escalivada, unes patates al forn i acompanyar-ho amb botifarra d’arròs, de les Terres de l’Ebre, és clar! Que vagi de gust!

sardines marinades1

sardinesmarinades2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s