Gambes amb bacó

Aquesta és una recepta senzilla i que podeu fer fàcilment. Nosaltres la fem des de que ens la van posar en un casament, l’any 82, i ens porta molt bons records.  Ens va semblar que era fàcil de “copiar” i força espectacular. La vam interpretar de la manera que us expliquem a sota. Normalment la presentem per a sopar i acompanyada d’una bona amanida. Avui ens n’hem menjat una per cap abans d’atacar una fideuada que estava d’allò més bona. Us aconsellem acompanyar el dinar amb un bon vi, de caràcter, com Llacuna de criança de Rasquera.

A sota us mostrem imatges de la zona on es conrea aquest vi. Avui hem anat a Cardó, molt prop de Rasquera, i hem pujat fins la Creu de Santos. Allà hem divisat el delta de l’Ebre. Una sortida espectacular  de 2 hores que es pot fer tot l’any perquè quasi bé sempre camines sota l’ombra. Aquí trobareu l’itinerari.Tot i la fresqueta, hi havia força gent a peu i en bici!

Gambes amb bacó

Gambes amb bacó

4 persones -30 minuts

El que necessitareu:

Elaboració:

En un cassó poseu aigua a escalfar. Tireu les fulles de llorer -és digestiu- i el pebre negre. Quan l’aigua estigui bullint poseu les gambes. És millor que les aneu tirant poc a poc perquè l’aigua no perdi el bull. Amb 3 minuts les tindreu a punt. Escorreu l’aigua i reserveu.

Peleu les gambes reservant les cues i els caps. A banda aneu enrotllant el bacó a cada gamba i punxeu-la amb un escuradents. Poseu a escalfar una paella (una planxa també us pot anar be), tireu un rajolí d’oli, poquet, i quan estigui calent aneu fregint les gambes, per les dues bandes i poseu-les en una safata.

És un plat senzill, encara que una mica entretingut, que us farà quedar bé tant  en un sopar com en un entrant o pica-pica. Però nosaltres ho preferim per sopar amb una amanida verda, perquè el bacó és més aviat fort. Si voleu partiu les tires pel llarg i podreu embolicar amb menys  bacó, més gambes.

Utilitzeu les gambes congelades i que siguin més aviat grosses perquè és una feina entretinguda i fareu més via.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Delta de l’Ebre des de la Creu de Santos, a Cardó

Cardó

Creu de Santos, vista. Cliqueu i la foto se us ampliarà. Observareu el curs del riu Ebre.

2 thoughts on “Gambes amb bacó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s