Soufflé de patata i formatge


soufflé

Aquesta és una proposta per a fer un soufflé de patata i formatge. El resultat és prou interessant. Si voleu quedar bé és millor posar-lo en tarrines individuals que puguin anar al forn. La recepta és adaptada i simplificada d’una que mostra la BBC. Si voleu en comptes de posar 2 tipus de formatge en poseu sols un. Nosaltres vam posar Old Amsterdam, un formatge holandés molt saborós i el resultat ens va agradar.

4 persones – 1,15 h

El que necessitareu:

  • 25 g de mantega + la mantega per escampar a les tarrines
  • 3 cullerades de formatge ratllat
  • 400 g de patates, pelades i tallades a trossos
  • 2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
  • 150 ml de llet
  • 75 g de formatge ratllat
  • 2 ous
  • 2 clares d’ou

Elaboració:

Esclafeu el forn a 200ºC, posició turbo. Escampeu la mantega pels motllos i escampeu el formatge parmesà. Bulliu les patates en aigua salada durant 10 – 15 minuts, fins que estiguin tendres. Escorreu-les i aixafeu-les.

Foneu la mantega en una paella, tireu la farina i remeneu. Poc a poc afegiu la llet, remenant bé cada vegada que n’afegiu, fins que aconseguiu una salsa suau. Afegiu el formatge, remeneu fins que es fongui. Traieu de l’escalfor i barregeu-ho amb  les patates.

Separeu les clares i tireu els rovells a la barreja de la patata. Poseu les clares en un bol i bateu fins que les tingueu a punt de neu (podeu usar una batedora elèctrica). Poseu una quarta part de les clares a la massa i després afegiu la resta. Dividiu la barreja en els bols i poseu-los a la safata. Poseu-ho al forn entre uns 20 0 25 minuts, fins que pugi i es dauri. Ho podeu servir amb carn a la planxa i teniu un dinar força original.

soufflçe

2 thoughts on “Soufflé de patata i formatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s