Canuts de crema

Canuts

12 -14 persones – 1 hora

Aquest és un postre tradicional d’alguns pobles de la Terra Alta, sobretot de Corbera d’Ebre, i de la Ribera d’Ebre. El més important és farcir els canuts de crema (també podeu posar trufa o nata) poc abans de menjar-vos-els perquè tendeix a estovar la pasta.

El que necessitareu:

  • 100 ml d’oli d’oliva verge 
  • 100 ml de llet 
  • 1 rovell d’ou
  • 100 g de sucre
  • 300 g de farina (aproximadament)

Elaboració: 

En un bol tireu l’oli, la llet el sucre i el rovell d’un ou. Un cop mesclat afegiu-hi la farina i pasteu-ho fins que us quedi una massa ben tova i fina. Si convé afegiu més farina. No hi ha un pes específic (la recepta tradicional diu la farina que admeti). Us ha de quedar una pasta semblant a la de les casquetes (o pastissets). Feu boletes i aneu-les aplanant amb el corró (podeu utilitzar una ampolla) de manera que us quedi una capa ben fina. Aneu enrollant la massa en unes canyes d’uns 8 o 10 cm de llarg. A part escalfeu l’oli abundant en una paella i fregiu els canuts amb les canyes a dins fins que es daurin. Quan s’hagin fregit passeu-los per sucre i quan s’hagin refredat traieu-los de les canyes. Farciu els canuts de crema (recordeu farciu-los poc abans de menjar-vos-els). Amb aquestes mesures us en sortiran uns 15, depenent del gruix dels canuts. Han de ser més aviat prims.

Al Priorat a un postre semblant en diuen canyes (Priorat a taula, de M. Pi.).

canuts1

2 thoughts on “Canuts de crema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s