Faves a la catalana (d’una altra manera)

favescatalana

Sempre he fet les faves de la mateixa forma, però fer-les d’una altra manera és enriquiment. Aquesta recepta és de cullera i la veritat és que queden molt bones. Queden d’un color molt maco. La recepta és de La cuina catalana de Jaume Fàbrega, de l’editorial Isard, una col·lecció que és molt útil i les receptes estan molt ben explicades.

4 persones – 1 hora

El que necessitareu:

  • 2,15 Kg de faves aproximadament (sense desgranar)
  • 4 botifarres negres tallades a rodanxes
  • 4 talls de cansalada no gaire gruixuts, tallada a trossets
  • 2 o 3 cebes tendres
  • 2 alls (poden ser tendres, aleshores els trixareu)
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • llorer i farigola

Elaboració:

En una cassola rostiu la cansalada i la botifarra amb els alls, la ceba tallada a galls. No cal que la ceba agafi color. Poseu el llorer i la farigola. Afegiu les faves i cobriu-les d’aigua o de brou i coeu-les al vapor fins que estiguin a punt (amb uns 25 minuts en tindreu prou).

Per fer aquestes faves el millor és que manteniu l’olla tapada i no remeneu simplement sacsegeu la cassola. També hi podeu tirar un gotet de vi blanc o de vi ranci. Penseu que és un plat de primavera i que de seguida s’acaben!

4 thoughts on “Faves a la catalana (d’una altra manera)

  1. Em sorprèn que hi poseu aigua. Jo les faig semblant, amb l’olla tapada i es couren amb el seu mateix suc. Amb un xorret de vi ranci de Gandesa, això sí!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s