Abadejo amb olives verdes trencades

bacallà

– Bacallà…

– Va callar i no va dir res!

Aquesta és la resposta que ens donaven quan de petits protestavem quan ens posaven a taula un plat de bacallà. Després “vam tenir la sort” que el bacallà va pujar de preu i ja no ens en posaven tant sovint. La recepta que us presento és d’allò més simple i més ràpida de fer. Proveu-ho si no coneixeu el plat! Ja direu el què!

3 / 4 racions -30 minuts

El que necessitareu:

  • 400 g d’abadejo esqueixat
  • 4 o 5 tomàquets mitjans madurs
  • 2 cebes tendres
  • Un grapat d’olives verdes trencades
  • Sucre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració:

Heu de tenir el bacallà remullat i esqueixat prèviament –canvieu l’aigua dues vegades i tingueu el bacallà a la nevera fins que el cuineu. Poseu oli d’oliva en una paella o cassola mitjana i quan el tingueu calent tireu-hi les cebes trinxades i sofregiu-les. Afegiu el bacallà ben escorregut i remeneu-lo de tant en tant. Incorporeu el tomàquet natural triturat i, si voleu, una culleradeta de sucre –podeu partir els tomàquets per la meitat i ratllar-los o bé escaldar-los i pelar-los. Tot seguit tireu un grapat d’olives trencades que haureu escaldat. Doneu uns tombs i ja ho podeu servir.

Aquest plat i d’altres semblants els trobareu al llibre La cuina de la Terra Alta. El podeu servir per sopar com plat únic o per dinar amb un plat de verdura al davant, ja que és un plat de sucar pa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s