Faves a la catalana

faves catalana

Més records. Aquesta recepta és del primer llibre de cuina, o potser el segon, que vaig comprar. Ja fa uns quants anyets d’això. Parlo del llibre Cuina catalana, de Carme Nicolau, un llibre de l’any 1971. Jo me’l devia comprar uns onze o dotze anys més tard. És un llibret curtet i que soluciona problemes. No hi ha mesures, és d’una època que s’entenia que les coses, els menjars millor dit, es podien fer a ull. De fet encara es pot, en la majoria dels casos. Bé d’aquest llibret vaig treure la recepta de les faves a la catalana que us adapto tot seguit, però per facilitar la feina us poso les mesures.  Si voleu podeu fer plat únic. A mi sempre m’ha anat mot bé la recepta perquè bullo les faves el dia abans, l’endemà les escorro, trio la ceba i a la cassola sofregeixo la cansalada i la botifarra negra. I així podem dinar com a reis!

4 persones – 1 hora

El que necessitareu:

favescatalana

Elaboració:

Peleu les faves i netegeu-les. Ompliu una olla amb aigua i quan estigui bullint tireu les faves i una ceba tendra. Deixeu-les bullir una mitja hora (el temps variarà segons el tendres i la grandària).

Acabat, les escorreu bé i traieu la ceba. En una cassola, poseu oli d’oliva de bona qualitat i afegiu la cansalada i poc després la botifarra negra tallada a trossets petits. Quan tot sigui cuit tireu les faves i aneu-les tombant amb compte perquè no se us desfaci la botifarra fins que al cap d’uns minuts estiguin sofregides. Ja ho veureu com no us en quedarà cap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s