Confitura de taronja

confitura de taronja

No us passa que una cosa us porta a una altra? A mi ben sovint…. Bé, el iogurt natural ja està en marxa! Fem menys brossa… Però prendre’l sempre natural i sense res més… és avorrit, no trobeu?

Doncs apa a rescatar receptes! Aquesta en concret em porta molts records d’infantesa.  De quan anàvem a Orpí a casa de la professora d’anglès i ens ensenyava a fer  aquesta confitura o un plum cake de pobre. També ens va mostrar una via romana i un altre dia vam anar a buscar fòssils que eren, perdoneu sembla broma, com llenties, però de pedra.

Crec que la confitura lligarà molt bé amb el iogurt natural, també us pot servir per fer creps dolços amb xocolata, que a casa sempre ens han agradat molt! O per menjar amb una torrada de pa… Se us acut una altra idea?

confituradetaronja

El que necessitareu:

  • 1 Kg de taronges maques
  • ½ Kg o 1 Kg de sucre
  • Una aranja o una llimona

Elaboració:

Seleccioneu taronges ben maques, que no tinguin cap tara perquè podria espatllar la confitura; trieu un bona aranja juntament amb les taronges. Feu bullir la fruita sencera amb aigua que la cobreixi fins que la pell sigui prou tova (que es pugui punxar amb una agulla de cap per la banda del cap).

Un cop bullides partiu les taronges  en quatre o vuit parts i separeu la polpa de la pell (veureu que es desprèn fàcilment): talleu la pell a tiretes primes i barregeu-ho tot, pell i polpa, amb el sucre i deixeu-ho així  fins ‘endemà.

L’endemà coeu la confitura, sense afegir-hi res, bullint a poc a poc fins que adquireixi un color bonic, cristal·lí, com de bronze o ambre.

Un cop cuita la podeu posar directament en pots hermètics i se us guardarà un any sencer.

confituratatonja

8 thoughts on “Confitura de taronja

  1. Hola!!! Estic seguint la teva recepta però em queda un dubte, la llimona que es bull amb les taronges també s’ha de posar amb la resta de les taronges i procedir igual que elles? (Separar la polpa de la pell i tallar la pell a tires fines i posar-ho a macerar amb el sucre)
    Mil gràcies i felicitats pel teu blog!!! És xulíssim!!!

    Elisabeth

    • Hola Beth!
      La llimona no la tiris a la melmelada, no cal. I la taronja sí. Si no vols no aprofitis tota la pela de la taronja. Hi ha gent que la pela dels extrems la rebutja de bon començament. Sobretot no marxis de la cuina i ves remenant perquè que no se t’enganxi.
      Gràcies per les felicitacions! Em distrec.
      Loreto

      • Hola Loreto!
        Wenuuu!!! La llimona ja està a dins amb la taronja, però només n’hi ha 1 enmig de 3 quilos de taronja, no crec que sigui molt greu, suposo que em quedarà més cítrica! 🙂
        Ara ho tinc tot junt amb el sucre, entenc q ha de reposar 24 hores i l’endemà a fer el xup-xup, foc ben baix… no em mouré del davant, gràcies pel consell, de moment fa molt bona olor…
        El dia 11 de maig celebrarem la primera comunió del meu fill petit i de record donarem als convidats un pot de mermelada… Ahir en vaig fer de poma, 5 quilos, i avui la de taronja… He escollit la teva recepta pq em fa gràcia que sigui d’una profe d’anglès. Molt xules les fotos!!!
        Gràcies de nou!!!
        Aviam demà com em va la cocció de la cosa!!!

        Elisabeth

      • Que tinguis sort i posa-hi més sucre que menys perquè si és per regalar se’ls conservarà segur. És molt bona idea això, regalar coses útils!
        Loreto

      • Hola Loreto! La mermelada m’ha quedat boníssima, de les millors que he tastat!!! Felicitats per la recepta i pel blog! I mil gràcies per compartir el què saps!!! ELISABETH

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s