Cake de carabassa

cake

Aquest és un cóc que m’ha passat l’Anna. Em va agradar tant la combinació de sabors que vaig demanar la recepta i aquí en teniu el resultat. Dóna la casualitat que tenia tots els ingredients a casa, excepte el sucre de vainilla, que no he posat.

La carbassa du poques calories (13 per 100 grams), per tant us podeu menjar el pastís ben de gust. Ah! Per cert si us agrada la carbassa podeu anar a la recepta de paellada, una recepta molt tradicional a la Terra Alta, o a la de sopa de carabassa.

Un consell, per comprovar que el cóc està fet feu la prova de l’agulla. Quan us sembli que està cuit punxeu el cóc amb una agulla i si surt neta ja està fet. Si us surt amb pasta torneu-lo a posar al forn una estona més. Què, us animeu a provar-lo?

6 persones – 1,30 h.

El que necessitareu:

  • 160 g farina
  •  20 g Royal
  • ¼ culleradeta de nou moscada mòlta
  • ¼      “             de clau mòlt
  • ½      “            de canyella
  • ¾      “            de 
  • 1        “           de de vainilla
  • 2 ous
  • 220 g  de sucre (110 g  + 110 g)
  • 185 g de puré de carabassa ( es cou al forn o al vapor)
  • ½ gotet d’oli ( 90 dl)
  • suc d’una taronja  o llet
  • ratlladura d’una taronja
  • 65 g de nous picades
  • 45 g de panses (remullades amb el licor que es vulgui: conyac, ranci, rom…)
  • Llavors de carabassa ( 10  o  12  per posar-les al damunt)

Elaboració:

En un bol poseu les panses i el licor.  En un altre bol barregeu la farina, el Royal, la nou moscada, la clau d’espècia, la canyella,  la sal,  els 110 g sucre i el sucre de vainilla.

En un altre bol barregeu els ous i la resta del sucre. Afegireu el puré de carabassa, l’ oli, la ratlladura de taronja i el suc de taronja (o llet).

Barregeu les dues masses i a continuació les nous i les panses. Poseu la massa al motlle de cake i al damunt les llavors de carabassa. Ho tindreu al forn uns 55 minuts a 180°C.

cakecarabassacakecarabassa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s