Espàrrecs de marge amb vinagreta

Espàrrec monumental. Llapis nou de trinca

Espàrrec monumental. Llapis nou de trinca

espàrrecsmargevinagreta

Avui he sortit a caminar. Encara hi havien espàrrecs. He canviat de “ruta” i n’he trobat de ben dobles. Com els que podeu veure a les fotografies…  Eren quasi tan dobles com un llapis. Ho podeu observar a la foto. He pensat que ja n’hi havia prou de truita d’espàrrecs i m’he inventat una recepta. Continueu llegint i veureu el que.

2 persones -15 minuts

El que necessitareu:

  • 1 manat d’espàrrecs de marge
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Vinagre

Elaboració:

Talleu els espàrrecs de la mateixa mida. Ja ho veureu, quan la tija és llenyosa ja no el podreu aprofitar. Ompliu una olla d’aigua i tireu-hi una polset de sal. Quan l’aigua bulli tireu els espàrrecs que haureu netejat. A banda, en un pot de vidre que tingui tapa tireu oli, sal, pebre negre i una miqueta de vinagre. No poso les mides exactes perquè     cal adapatar els gustos de cadascú. Recomano que no us animeu amb el vinagre… Si domina malament. Sacseu el pot tancat i veureu com se us lliga la vinagreta.  Si ho preferiu ho podeu fer amb  una ampolla petita. El resultat és el mateix, però amb l’avantatge següent: podeu guardar la vinagreta uns dies. Només cal que torneu a sacsar el pot. Passats uns minuts, dependrà del gruix dels espàrrecs,  escorreu-los bé i  poseu-los en un plat pla i tireu la vinagreta al vostre gust. Ja podeu servir!

Avui hem fet aquest plat abans de dinar. Ha resultat exquisit!

La vinagreta és molt útil i té múltiples variacions. Feu servir la vostra pròpia creativitat: podeu afegir all i julivert, o mostassa, o substituir el vinagre per llimona.

NOTA: Al Libre de Sent Soví apareix un amaniment semblat per a uns espàrrecs bullits: posen oli i vinagre (pàgina 143, recepta Qui parla d’altra manera com sa deuen aparellar e manjar espàrechs). Llibre annònim del segle XIV. Jo em creia que me l’havia inventat… Doncs no, és de tota la vida. El llibre conté 4 receptes d’espàrrecs, un producte resultant de la recol·lecció. A la recepta diu que els heu de bullir en una cassola amb sal i abans els heu de lligar amb un fil. S’hi tira oli i, si agrada, vinagre.

esparrecsmargevinagreta2

2 thoughts on “Espàrrecs de marge amb vinagreta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s