Cigrons en salsa

cigronssalsa

cigrons en salsa

3 racions – 1 hora

Què us sembla menjar cigrons en salsa pel Dijous Sant? Un plat ben nutritiu i tradicional. Adequat per mantenir el dejuni de Setmana Santa… I que podeu millorar amb uns ous durs o amb un bon tall de bacallà… O millor, amb les dues coses…  A casa ho hem adelantat un dia per qüestions logístiques. Si us fa gràcia podeu combinar aquest plat amb un vinet del celler Josep Vicens de Gandesa. 

El que necessitareu:

  • Per als cigrons:
  • 250 g de cigrons
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • 2 fulles de llorer
  • Per a la salsa
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Aigua
  • Per acabar el plat:
  • 3 ous durs
  • 4 alls
  • Un grapat d’atmetlles
  • Una rameta de julivert

Elaboració:

Prepareu els cigrons com tingueu costum. Els poseu a remullar el dia abans. Si no teniu aigua de la cisterna tireu una cullerada de bicarbonat. Escorreu-los i renteu-los. Ompliu una olla en aigua i tireu la sal al vostre gust. Si feu servir una olla ràpida amb uns 40 minuts els tindreu cuits. Reserveu-los. Mentrestant preparareu un sofregit amb una ceba ratllada i tomàquet. En una cassola tireu oli d’oliva verge extra i quan estigui calent incorporeu un parell d’alls laminats, més endavant  la ceba, que remenareu i finament el tomàquet ratllat (una altra forma d’aprofitar els tomàquets, que no és temps d’anar llençant, és escaldar-los en aigua i la pell es desprendrà ràpidament, més si primer els heu fet una creu amb un ganivet). En un pot bulliu 3 ous. Un cop l’aigua estigui bullint heu de comptar 10 minuts.

No correu a l’hora de fer el sofregit. Si us agrada una salsa fina passeu-la per la batedora. En la recepta que us presento no la vaig passar i va quedar prou bé. Quan els cigrons estiguin cuits poseu-los a la cassola i remeneu. Podeu tirar aigua o part del suc dels cigrons. Us ha de quedar un plat caldós, de cullera. Prepareu una picada amb les ametlles i tireu-la als cigrons. Prepareu una altra picada amb dos alls i un ramet de julivert i afegiu-la als cigrons. i remeneu. Tingueu-ho al xup-xup. Peleu els ous i partir-los per la meitat i distribuïu-los damunt. Ja podeu servir!

2 thoughts on “Cigrons en salsa

  1. Els acabo de fer i estan boníssims. Jo he fet una petita variant, com ja no estem a quaresma he sofregit uns trossets de cansalada d’ibèric. Gràcies per la recepta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s