Cigrons en salsa i bacallà

Cigrons en salsa i bacallà

3 racions – 1 hora

Una altra versió dels cigrons en salsa i molt adequat per a fer plat únic. Quan posem bacallà, sisplau, no deixeu de posar una ampolla de vi a la taula. Que sigui negre, pels cigrons, i si pot ser que sigui del Celler Josep Vicens de Gandesa (Terra Alta). De postres una coseta lleugera; una peça de fruita.

El que necessitareu:

  • Per als cigrons:
  • 250 g de cigrons
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • 2 fulles de llorer
  • Per a la salsa
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Aigua  
  • Per acabar el plat:
  • 3 ous durs
  • 600 g de bacallà (llom)
  • 4 alls
  • Un grapat d’atmetlles torrades
  • Una rameta de julivert

Elaboració:

Prepareu els cigrons com tingueu costum (Podeu seguir les instruccions de la recepta cigrons en salsa). En una cassola tireu oli d’oliva verge extra i quan estigui calent incorporeu un parell d’ alls laminats, més endavant  la ceba ratllada, que remenareu de tan en tant, i afegireu el tomàquet ratllat. Saleu al vostre gust. En un pot bulliu 3 ous durant 10 minuts.

Si us agrada una salsa fina passeu el sofregit per la batedora i torneu-la a posar a la cassola. Quan els cigrons estiguin cuits barregeu-los amb la salsa i remeneu. Afegiu aigua (podeu utilitzar una part del brou dels cigrons). Us ha de quedar un plat caldós, de cullera. Piqueu les ametlles i els 2 alls i el julivert i incorporeu-ho als cigrons i remeneu. Poseu els talls de bacallà desalat (2 dies abans l’heu de posar en aigua abundant i canviar l’aigua de 2 a 3 vegades). En uns minuts el bacallà s’haurà cuit; us ha de quedar compacte però laminat. Peleu els ous, partiu-los per la meitat i distribuïu-los damunt. Veureu que us xupareu els dits!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s