Mandonguilles amb pèsols


4 racions – 1,30 hores

El que necessitareu: 

  • 1/2 Kg de carn picada (vedella i tocino a parts iguals)
  • 2 llesques de pa
  • 1 gotet de llet
  • 2 ous
  • farina
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • 150 g de pèsols
  • 2 grans d’all i julivert
  • 1/2 l d’aigua (caldo vegetal o brou)

Elaboració:

En un bol barregeu la carn, l’all i el julivert picats, la sal i l’ou batut. En un plat o bol tireu un raig de llet i la molla de les llesques de pa tallades a quadrets. Quan el pa estigui amarat de llet aixafeu-lo i incorporeu-lo a la carn. Remeneu bé. Prepareu una tassa de cafè i amb una cullera agafeu la carn picada i  feu boles que tirareu a la tassa a la que haureu posat una cullerada de farina. Doneu uns tombs i se us farà una bola de la mida d’una nou aproximadament. A banda prepareu una cassola i poseu a escalfar l’oli. Quan estigui calent aneu tirant les mandonguilles. Aneu tombant les mandonguilles i quan estiguin fregides poseu aigua (també queda molt bé amb brou o el caldo de les verdures). Recordeu que si poseu aigua haureu de corregir la sal. Deixeu la cassola fer xup-xup  i quan hagi passat uns 30 minuts afegiu els pèsols. Amb uns 10 minutets més en tindreu suficient.

D’aquesta recepta en podeu fer petites variacions; en comptes de posar pèsols podeu posar rovellons. Podeu afegir un raget de vi blanc… També queden bé si es posen algunes gambes… unes patates tallades a daus o amb una salsa de tomàquet En fi, el millor és experimentar i d’un mateix plat en podeu fer d’altres. Que us aprofiti!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s