Fideus a la cassola

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 racions – 40 minuts

El que necessitareu:

  • 1/2 Kg de costella de tocino tallada a trossets (2 cm.)
  • 250 g de fideus gruixuts foradats pel mig
  • ¼ de Kg de tomàquets madurs
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Un grapat d’olives verdes trencades
  • 1/2 l de brou vegetal

Elaboració:

En una cassola amb oli tireu la costella de tocino i doneu uns tombs, fins que es dauri una miqueta. Ratlleu el tomàquet i tireu-lo a la cassola. Sofregiu bé el tomàquet i aneu remenant. Quan tingueu el sofregit a punt tireu el brou (si voleu podeu posar aigua). A banda doneu un bull a les olives verdes trencades per treure-hi la fortor i incorporeueu-les a la cassola. Afegiu els fideus que amb uns 10 minuts com a màxim tindreu cuits.

Aquest és un plat que  a banda de ser típic a la Terra Alta es fa a molts llocs  de Catalunya, però indubtablement el que fa la recepta més terraltina són les olives verdes trencades. Funciona molt bé com a plat únic. Que vagi de gust!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s