Calamars a la romana

calamar_romana(1)calamars_romana

2 racions – 30 minuts

El que necessitareu:

  • ½ Kg de calamars
  • 50 g de farina (2 cullerades soperes)
  • 1 ou
  • 1 cullerada de cafè de llevat en pols (tipus Royal)
  • Sal
  • Aigua fresca
  • Oli d’oliva verge Extra (Sang de Catalunya)

Elaboració:

Renteu i talleu els calamars a rodanxes. Reserveu la resta dels calamars per fer un arròs. Eixugueu bé els calamars perquè l’oli no espetegui. A banda prepareu la pasta per arrebossar els calamars; en un bol tireu la farina, la sal, el llevat en pols i l’ou i remeneu. Després afegiu aigua ben freda – a cullerades- i torneu a remenar. Quan us quedi una pasta semblant a una crema passeu les anelles de calamar i fregiu-les en una paella amb oli abundant i calent. Quan estiguin rossos de les dues bandes els poseu en un plat. Poseu paper absorbent perquè prengui l’excés d’oli.  Mengeu els calamars com un entrant o com un segon plat. 

Podeu fer la massa sense l’ou. Necessitareu més aigua freda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s