Patates a la riojana

OLYMPUS DIGITAL CAMERApatatesriojana1

4 racions 1h.15 minuts

El que necessitareu:

  • 1 Kg. de patates noves
  • 2 xoriços vermells (tipus de la zona, gruixudets)
  • ¼ de Kg. de costella de porc tallada a daus
  • 2 o 3 grans d’alls
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre roig
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Aigua (millor si guardes el líquid de la verdura)

Elaboració:

Ratlleu una ceba i talleu el pebrot verd a trossos petits; poseu els alls en una paella amb oli calent i quan estiguin daurats afegiu la ceba i el pebrot. Saleu i poseu el llorer. Remeneu de tant en tant i afegiu la costella de porc. Peleu i trenqueu la patata i l’afegiu-la al sofregit, amb el xoriç  tallat a rodanxes. Ho cobriu amb el brou de les verdures, tireu una cullerada de cafè de pebre roig i ho deixeu coure  durant 40 minuts al xup-xup.

Per xupar-vos els dits! El resultat és excel·lent!

Aquesta és la meva interpretació d’una recepta menjada a la Rioja. I funciona! Me la van servir a l’estiu, però és més apropiada per a l’hivern. Aquest plat pot ser un bon plat únic.

patates 006c

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s