Espatlla de be al forn

espatllabe2espatllabe

4 racions- 2 hores

El que necessitareu:

  • 1 espatlla de be
  • 3 cebes
  • 3 pastanagues
  • 6 patates mitjanes
  • 1 cabeça d’alls
  • 3 o 4 fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

Elaboració:

Peleu les cebes i talleu-les a talls fins. Peleu les patates, renteu-les i partiu-les a trossos mitjans. Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes fines. Reserveu. En una safata que pugui anar al forn poseu l’espatlla de be, la saleu per les dues bandes i tireu una mica de pebre. Als talls del be posareu unes fulles de llorer i els alls pelats i tallats a làmines. Afegiu la ceba, les pastanagues i les patates. Tireu un bon raig d’oli i saleu les verdures. Poseu la safata al forn que haureu escalfat prèviament. Heu de tenir el forn a uns 200°C. Aneu controlant el forn; tombeu l’espatlla i remeneu les verdures de tant en tant. Tireu una tasseta d’aigua i rectifiqueu de sal, si cal.  Quan falti poc que estigui cuit traieu la safata del forn regueu el be amb conyac i enceneu-lo. El torneu a posar al forn una estona i ja podeu fer plats. Si voleu fregiu uns pèsols en una paella amb oli i els poseu als plats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s