Col i patata

colipatata

35 minuts – 4 persones

El que necessitareu:

  • 1 col
  • ½ Kg de patates
  • 3 o 4 alls
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • 4 talls de cansalada viada

Elaboració:

Poseu a bullir aigua i sal en una olla. Prepareu la col; traieu les fulles més verdes i el tronxo i talleu-la. Quan l’aigua arrenqui el bull tireu la col i quan l’aigua torni a bullir  les patates pelades i tallades a trossos. Ho heu de bullir de 20 a 25 minuts. Escorreu l’aigua i reserveu.

Poseu a escalfar l’oli en una paella. Quan sigui calent sofregiu uns alls pelats. Afegiu la verdura i aixafeu-la amb una forquilla i aneu remenant. En una paella amb oli calent fregiu la cansalada. Feu plats i repartiu la cansalada a trossets. Serviu calent.

Altres maneres de presentar la col i patata és amb un parell d’alls picats poc abans d’apagar el foc –l’all cru dóna molt sabor-  o unes arengades escalivades i esmicolades.

L’oli que hem utilitzat es diu Sang de Catalunya  de Rasquera. Aquesta recepta s’ha adaptat de La cuina de la Terra Alta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s