Seitó o anxoves

seitó (2)

10 minuts

El què necessitareu:

  • ½ Kg de seitó (anxoves)
  • ¼ l de vinagre de vi blanc
  • 1 cullerada de sal
  • ¼ d’oli d’oliva verge extra
  • All i julivert

Elaboració:

Traieu el cap, la ventresca i l’espina dels seitons i renteu-los. En un recipient barregeu bé el vinagre –és important que sigui de vi blanc- i la sal, i poseu els seitons a capes. El temps de maceració depèn del vinagre però amb 2 o 3 hores us quedaran blancs.

Coleu els seitons i deixeu-los escórrer. Poseu-los en un recipient de vidre, tirant-hi oli entre capa i capa. Si ho preferiu podeu posar una picada d’all i julivert. Us els podeu menjar al moment, però són millors si reposen unes hores.

Podeu posar seitons en una amanida, com a entrant o per menjar amb pa amb tomàquet. El mot seitó potser deriva de l’àrab segons el DCVB.

Recepta extreta del llibre “La cuina de la Terra Alta”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s