Escudella i carn d’olla

escudellaa

1,15 h. – 6 racions

El que necessitareu: (per 3 l. d’aigua)

  • Verdures: 1 safata per al caldo, una patata maca i 100 g de cigrons
  • Carn: 1 pit de pollastre, 150 g de botifarra negra, 150 g de botifarra crua, 1 os de vedella, 200 g de carn de vedella.
  • Per la pilota: 200 g de carn picada (meitat vedella, meitat porc), 1 ou, farina, una llesca de pa i unes cullerades de llet, all i julivert (si us agrada).
  • Pasta: 200 g de galets

Elaboració:

En una olla gran –utilitzareu una olla exprés- posareu tots els ossos, la carn i els cigrons remullats (venen unes bosses especials per mantenir-los junts). Salareu i afegireu  les verdures. Quan la vàlvula de l’olla xiuli comptareu 30 minuts. Obrireu l’olla i posareu  la pilota i  les botifarres.

Per fer la pilota agafareu un plat amb una mica de llet i hi remullareu una molla de pa. En un bol barrejareu l’ou i la carn picada amb el pa remullat i l’all i el julivert ben trinxat. Podeu fer dues pilotes amb una tassa amb una cullerada de farina. Doneu forma a les pilotes.

Un cop l’olla s’hagi posat en marxa només cal que la vàlvula giri 10 minuts com a màxim. Coleu el brou i prepareu una olla per a bullir la pasta uns 10 minuts. Podeu servir el brou i la carn d’olla  en unes plàteres o tot junt repartint el tall i els cigrons als plats.

Aquest és un dels plats més típics de Catalunya i molt apropiat per a l’hivern!

escudella2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s