Samfaina amb bacallà

samfaina

1 hora – 4 persones

El que necessitareu:

  • ½ Kg de llom de bacallà salat
  • 2 cebes
  • 2 albergínies
  • 2 pebrots
  • 1 Kg de tomàquets madurs
  • 2 alls
  • Sal i oli d’oliva verge extra

Elaboració:

Posar el bacallà tallat en un bol amb aigua abundant 2 o 3 dies abans. Heu de canviar l’aigua 2 cops i si us agrada més suau  canvieu l’aigua 3 cops.

Netegeu les verdures. En una cassola amb oli daureu 2 alls pelats. Afegiu una ceba tallada a quadrets i remeneu de tant en tant. Mentre talleu el pebrot a daus i incorporeu-lo a  la cassola. Feu el mateix amb l’albergínia. Quan tingueu les verdures hagin reduït el seu volum tireu el tomàquets que haureu ratllat o triturat. Saleu i tireu una mica de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Si tritureu el tomàquet el podeu escaldar i la pell marxa molt fàcilment. Quan la samfaina estigui a punt incorporeu els talls de bacallà i amb uns minuts el plat estarà al punt.

samfainabacallàJPG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s