Paellada o freginata

paellada 017

4 racions – 30 minuts

El que necessitareu:

  • ½ Kg de patates
  • ½ Kg de carbassa
  • ¼ Kg de ceba
  • Oli d’oliva verge i sal

Elaboració:

Peleu les patates i la carbassa i talleu-ho a làmines fines. Peleu i talleu la ceba fina. Poseu una paella al foc i tireu-hi un bon raig d’oli. Quan l’oli estigui calent tireu-hi les verdures. Aneu remenant tota l’estona. Tireu un pols de sal. Quan les verdures estiguin toves apagueu el foc i serviu. Aquest plat el podeu convertir en un bon acompanyament de la carn a la planxa. A la Terra Alta hi ha una variació; consisteix en substituir la carbassa pel carbassó. Al Matarranya també existeix aquest plat i l’anomenen xirigol; posen patata, ceba i carbassó. A Riudoms substitueixen la carbassa pel pebrot. Proveu-ho!

Algú sap alguna variació d’aquest plat tradicional?

Elaborat a partir del llibre La cuina de la Terra Alta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s