Sopa de carbassa

sopa de carabaça

sopa_de_carbassa2

4 racions – 45 min.   bflag Instructions in English bellow

El que necessitareu:

  • 25 g de mantega
  • 1 ceba gran ratllada
  • 1 Kg de carbassa
  • 900 ml de brou vegetal
  • Nou moscada i pebre
  • Crema de llet
  • Sal

Elaboració:

Desfeu la mantega en una olla. Afegiu la ceba i coeu-la uns minuts, fins que es dauri una mica. Afegiu la carbassa tallada a daus i deixeu-la coure uns minuts més, sense deixar de remenar. Incorporeu el brou  i la nou moscada ratllada. Tireu la sal i el pebre.  Bulliu la carbassa uns 25 minuts fins que estigui ben tova. Tireu la crema de llet i tritureu la mescla. Ja podeu servir la sopa de carbassa. La podeu servir calenta a l’hivern i també resulta agradable tèbia o freda a l’estiu. Si us sobra carbassa un altre dia podeu fer una paellada. Trobareu les instruccions aquí

(Recepta adaptada de la revista Ideal Home, del febrer de 1977).

Spicy pumpkin soup (serves 6 -1 hour)

Ingredients:

  • 25 g butter
  • 1 large onion, chopped
  • 1 Kg pumpkin, cubed
  • 900 ml vegetable stock
  • ½ tsp grated nutmeg
  • 120 ml evaporated milk
  • Seasoning

Preparation:

Melt the butter in a large saucepan. Add the onion and cook for 3 to 4 min, until golden. Add the pumpkin cubes and cook for 2 min more, stirring constantly. Add the stock and the nutmeg. Bring to boil, then simmer until pumpkin is tender. Purée the soup in batches. Return to a clean pan and stir in the evaporated milk. Season with salt and pepper and more nutmeg if liked. Reheat without boiling.

2 thoughts on “Sopa de carbassa

  1. Nosaltres la sopa de carbassa la fem de la següent manera:
    Bullim una patata mitjana-grossa tallada a trossos.
    Als 2-3 minuts afegim un porro gran tallat.
    Als 8 minuts (comptant des del principi) afegim 1/2 carbassa tallada a daus grans i un carbassó gran també tallat a daus. i es dixa uns 5 minutets més.
    Es retira del foc i es treu part del líquid de l’ebullició per afegir-lo més tard si fes falta.
    Dins l’olla incorporem uns 25-30 g. de mantequilla i amb la batedora batem tot el contingut. Si cal podem afegir líquid del que hem reservat a banda per aconseguir la textura desitjada
    I ja tenim la crema de carbassa i altres verdures llesta per menjar. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s